GÜN SAZAK – 27 MAYIS 1980 – ÜLKÜCÜ ŞEHİT
UNUTMAK İHANETTİR
ÜLKÜCÜ ŞEHİT GÜN SAZAK’I RAHMET VE MİNNETLE YAD EDİYOR,ŞÜKRANLA ANIYORUZ.
27 Mayıs “Gün Sazak ve Ülkücü Şehitleri Anma Günü”
Hey yakınlar uzaklar
Bekler pusular tuzaklar
Tayfuna dönsün Sazaklar
Göz ışığım gün’üm gitti.
Büyük şair Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu Gümrük ve Tekel Bakanı iken 27 Mayıs 1980 tarihinde şehit olan Gün SAZAK’ın şehadeti böyle anlatır.
27 Mayıs tarihi “Gün Sazak ve Ülkücü Şehitleri Anma Günü” olarak hem Gün Sazak Bey’i hem de 1980 öncesi şehit edilen ülkücüler anılmaktadır.
Başbuğ Alparslan Türkeş’in en yakın çalışma arkadaşlarından biri olan Gün Sazak, MHP genel başkan yardımcısı iken 21 Temmuz 1977’de kurulan ikinci Milliyetçi Cephe hükümetinde milletvekili olmadığı halde dışarıdan Gümrük ve Tekel Bakanı olarak görev aldı.
Türkiye’nin en karanlık günlerinin yaşandığı 1980 sürecinde, büyük bir cesaretle aldığı Gümrük ve Tekel Bakanlığı görevinde hiçbir yolsuzluğa, hırsızlığa, rüşvete geçit vermemiştir.
Kaçakçılığı kısa sürede durdurması, gümrüklerdeki yolsuzluğu bitirmesi ile Gün Sazak kısa sürede her kesimin takdirini toplamıştı. Öyle ki, dönemin önemli sol görüşlü aydınları olan Abdi İpekçi, Uğur Mumcu dahi Sazak’ı destekleyen yazılar kaleme almış, sol görüşlü siyasiler Sazak’ın dürüstlüğünü takdir etmişlerdi.
Türk Milleti tarih sahnesine çıktığı günden beri düşmanlarımız birliğimizi ve dirliğimizi bozmak için çalışmaktalar. 12 Eylül öncesinden Türkiye’nin milleti ve devletiyle bölünmez bütünlüğünü tehdit edenlere karşı ülkemizin bekası, devletimizin bölünmez bütünlüğü noktasında da bu davaya gönül vermiş insanlar atalarının emanetini torunlarına ulaştırmak için mücadele etmektedirler.
1980 öncesi süreçte vatanı, ülküsü, bayrağı ve inancı için komünizme karşı savaşarak şehit düşen ülkü fidanları, gençlere toprağın nasıl vatan olduğunun bilincini aşılarken, aynı zamanda vatanın kutsal değerleri adına nasıl bedel ödendiğini de anlatmaktadır.
Bir tarafta ülkede anarşinin olduğu bir dönemde her türlü yolsuzluğu, hırsızlığa dur diyebilen Gün Sazak varken, günümüzdeki bakanların hemen tamamının adının yolsuzluklarla anılması Gün Sazak Bey’in ve onun ideolojisinin kıymetini bir kat daha artırmaktadır.
Bugün hırsızları, rüşvetçileri, bölücüleri serbest bırakmak için özel yasalar çıkarılırken, Gün Sazak Bey ve ideolojisi ülkedeki yolsuzlukları ortadan kaldırmakla meşguldü. Bugün vatan toprağı satılırken, vekiller için özel yasalar çıkarılırken, teröristlerin siyasi uzantıları ile ülkenin bölünme pazarlıkları yapılırken, Ülkücüler tavrı ve duruşuyla dönemine damga vurmuştur.
Aziz Türk Milletine düşman olanlar bilsinler ki bu toprakların vatan kalması için ayakta duran ülkücüler ve Hakk’a yürüyen kutlu davanın aziz şehitleri daima onların karşısında olacaktır.
Bugün ülkücü harekete kahpece saldıranlar bilmelidirler ki; ülkücüler ilelebet payidar kalacak ve aziz Türk milletine düşmanlık besleyenlerin karşısında yıkılmaz bir bent olarak, bu ulu milleti geleceğe taşıyacaktır.
Bu sebeple Büyük dava adamı, Gün SAZAK Bey’i ve kutlu davanın yolunda şehit düşen Mehmet Güneşleri, Osman Arıcaları, Baki Yeşiloğullarını ve binlerce şehidimizi rahmet minnet ve dualarla anıyoruz…. Şevket Özsoy
MİT Belgelerinde GÜN SAZAK Cinayeti
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), 27 Mayıs 1980’de Gümrük ve Tekel eski Bakanı ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Gün Sazak’ın şehit edildiği gecenin tüm ayrıntılarını 12 Eylül davasını gören Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.
MİT MAHKEMENİN YAZISINA CEVAP VERDİ
MİT, Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, Gün Sazak’ın 27 Mayıs 1980’de öldürülmesine ilişkin yazısını cevapladı. MİT, Gün Sazak cinayetiyle ilgili, 3 sayfalık bilgi notunu mahkemeye gönderdi.
ERANIL GÜNDEME GETİRDİ KARATAŞ ONAYLADI
MİT’in bilgi notunda Gün Sazak’ın öldürülmesiyle ilgili olarak yakalananların ifadelerinin tetkiki neticesi, eylemin yapılmasını dönemin Dev-Sol Ankara Sorumlusu Mehmet Edip Eranıl’ın gündeme getirdiği ve Dev-Sol lideri Dursun Karataş’a iletildiği bildirilerek, şunlar kaydedildi:
”Karataş’ın 25 Ekim 1980’de ’Öneriyi uygun bulduğu ve detaylı istihbarat yapılması talimatı verdiği’ hususlarının öğrenildiği, eylemden 3 ay sonra ilk olarak Zafer Özcan isimli örgüt mensubunun yakalandığı, ifadeler neticesinde eyleme iştirak eden Dev-Sol Ankara kadrolarının ileri gelenlerinden Levent Babacan’ın da yakalandığı, ifadelerinde bu eylem ile ilgili istihbaratın Dev-Sol’un Ankara yapılanmasından Cengiz Gül tarafından yapıldığı (tespit edilmiştir.)”
SAZAK’I ÖLDÜRMEYİ ÇAY BAHÇESİNDE TEKLİF ETTİ
Bilgi notunda, eylemden bir gün önce Mehmet Edip Eranıl, Cengiz Gül ve Levent Babacan’ın Çankaya Çay Bahçesi’nde bir araya geldikleri ve eyleme Babacan’ın da katılmasının teklif edildiği aktarılarak, Gül ile çocukluk arkadaşı olan Babacan’ın teklifi kabul ettiği belirtildi.
6 SAAT GÜN SAZAK’I ÖLDÜRMEK İÇİN BEKLEDİLER
Levent Babacan’ın ifadesine göre, 27 Mayıs 1980’de saat 19.00 sularında, Gül, Babacan, Eranıl ve Özcan’ın, Gün Sazak’ın evi çevresinde beklemeye başladıkları, Gün Sazak’ın 01.00 sularında aracından inince Gül tarafından vurularak öldürüldüğü, olay yerinden önce yaya, ardından taksilerle kaçtıkları anlatılan notta, şu ifadeler kullanıldı:
”Eylemde Gül’ün kullandığı silahın ve Babacan’da bulunan silahın Dev-Sol mensubu Cem Öz’e iletildiği, eylemin Dev-Sol tarafından üstlenildiği bilgisinin basın organlarını telefonla arayan Z. Özcan tarafından bildirildiği, eylemden üç gün sonra Gül ve Özcan’ın otobüsle İzmit’e gittikleri, Gül’ün sorunsuzca İstanbul’a gittiği bilgisini Eranıl’a bildirmek için Özcan’ın Ankara’ya döndüğü, Babacan’ın ise eylemden 15 gün sonra Eranıl ile temasa geçmek için 12 Eylül öncesi CHP milletvekili Ahmet Altun’un kardeşi Cemal Kemal Altun ile irtibata geçtiği, ilk olarak Eranıl’ın yardımcısı Hacı Eliaçık ile telefonda görüştüğü, anılan kanalıyla Eranıl ile bir araya geldikleri, bu görüşmenin ardından Babacan ve Öz’ün İstanbul’a geçtikleri, İstanbul’da Gül ve Özcan ile görüştükleri, 12 Eylül ihtilalinden sonra Gün Sazak cinayeti nedeniyle aranılan Eranıl, Eliaçık, Gül ve Altun’un illegal yollardan yurt dışına kaçtıkları hususları tespit edilmiştir. Söz konusu şahıslar hakkında devam eden istihbari çalışmalar kapsamında Eranıl’ın 2008 itibarıyla Almanya Duisburg’da ikamet ettiği ve ’Ay Cafe’ isimli işyerini işlettiği, bildirilerek, Eranıl’ın Türkiye’den kaçınca Alman ve Fransa istihbarat servisleriyle bilgi paylaşımında bulunulduğu ifade edildi.
CENGİZ GÜL ALMANYA’YA KAÇTI
Cemal Kemal Altun’un eski Başbakan Nihat Erim’in öldürülmesi dolayısıyla Mart 1983’te Almanya’da yakalandığı, iade işleminin gündeme geldiği, siyasi iltica talebinin reddedildiği, Batı Berlin’de güvenlik güçlerinin sorgusundayken pencereden atlayarak intihar ettiği aktarılan notta, Gül’ün de ilk olarak Yunanistan’a, bilahare Frankfurt’a kaçtığı, bu hususta Alman servisine bilgi verildiği anlatıldı.
Onlar Hayatlarının Baharlarında İkbal Peşinde Koşmayıp,Ülkelerinin Bölünmemesi İçin Can verdiler.Onlar Örnek Alacagımız Can Ülküdaşlarımız ! Ahde Vefa Bize Onlardan kalan Miras.Peygamberimize Komşu Oldular.
Bugün Onları Rahmet ve Minnetle Yad ediyor,şükranla Anıyoruz.
RADYO BOZKURTLAR FM – Şehitlerimizin aziz ruhları için bir Fatiha’yı esirgemeyelim
VE BİNLERCE ÜLKÜCÜ ŞEHİDİMİZİ UNUTMADIK VE UNUTTURMAYACAĞIZ!!!
RUHLARI ŞAD MEKANLARI CENNET OLSUN…ŞEHİTLERİMİZ İÇİN EL FATİHA
Yazı Ve Resimler : Türkmenoğlu Nihat Paran – Kırıkkale / Türkiye
Etiketler: 27 Mayıs 1980’de Gümrük ve Tekel eski Bakanı ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Gün Sazak'ın şehit edildiği gecenin tüm ayrıntılarını 12 Eylül davasını gören Ankara, 27 Mayıs tarihi “Gün Sazak ve Ülkücü Şehitleri Anma Günü” olarak hem Gün Sazak Bey’i hem de 1980 öncesi şehit edilen ülkücüler anılmaktadır., 27 Mayıs “Gün Sazak ve Ülkücü Şehitleri Anma Günü”, 6 SAAT GÜN SAZAK'I ÖLDÜRMEK İÇİN BEKLEDİLER, Başbuğ Alparslan Türkeş’in en yakın çalışma arkadaşlarından biri olan Gün Sazak, Büyük şair Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu Gümrük ve Tekel Bakanı iken 27 Mayıs 1980 tarihinde şehit olan Gün SAZAK’ın şehadeti böyle anlatır., Gün SAZAK Bey’i ve kutlu davanın yolunda şehit düşen Mehmet Güneşleri, GÜN SAZAK'I ÖLDÜRMEYİ ÇAY BAHÇESİNDE TEKLİF ETTİ, Gün Sazak’ın 27 Mayıs 1980’de öldürülmesine ilişkin yazısını cevapladı, MİT Belgelerinde GÜN SAZAK Cinayeti, ÜLKÜCÜ ŞEHİT GÜN SAZAK'I RAHMET VE MİNNETLE YAD EDİYOR